2021

TAF OVER THE YEARS

Image

2021

Το 7ο TAF έλαβε χώρα από τις 14 έως τις 24 Οκτωβρίου το 2021 και διεξήχθη για ακόμα μια χρονιά ψηφιακά. Η πλατφόρμα που φιλοξένησε το φεστιβάλ ήταν το Festhome. Από τις 2700 ταινιες που κατατέθηκαν στο TAF οι 100 καλύτερες πήραν μέρος στο διεθνή διαγωνισμό, χωρισμένες (όπως και πέρσι) σε μοναδικές θεματικές κατηγορίες, με στόχο την ευκολότερη πλοήγηση των επισκεπτών. Οι κατηγορίες αυτές ήταν οι εξής: WHOLESOME, VISUAL POETRY, JUKEBOX, MEMORY GHOSTS και 0-99 (η θεσμοθετημένη μας κατηγορία με ταινίες κατάλληλες για παιδιά κάθε ηλικίας). Το φεστιβάλ άνοιξε με μια συζήτηση πάνω στο ελληνικό animation στην οποία πήραν μέρος ο ιδρυτής και διευθυντής του φεστιβάλ Δημήτρης Σαββαΐδης, ο Μιχάλης Καλοπαίδης, η Alexia Melocchi και ο Τάσος Κότσιρας. Η συζήτηση, όπως και όλα τα masterclasses που ακολούθησαν, πραγματοποιήθηκε online, μέσω Zoom, με συντονιστή την programmer του φεστιβάλ, Χρύσα Γκούμα και είχε μορφή ανοιχτού διαλόγου με το κοινό. Για το 2021 το πρόγραμμα του TAF περιείχε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα Ταϊβανέζικα animation, μέσα από μια μοναδική συνεργασία με το TIAF-Taichang Animation Festival! Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, επίσης, έγινε παγκόσμια προβολή της, βραβευμένης πλέον, ταινίας μικρού μήκους “ECHO”, μια συμπαραγωγή της Addart και των Hoorakhsh Studios, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο χρηματοδότησης του ΕΚΚ. Όπως κάθε χρόνο, με την πολύτιμη στήριξη του Heinrich böll stiftung, πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στα ανθρώπινα δικαιώματα με την ειδική, καθιερωμένη πλέον, κατηγορία "HUMAN RIGHTS ANIMATED" και απονομή του ομότιτλου βραβείου. Ταυτόχρονα στο πρόγραμμα του 7ου TAF προστέθηκαν δύο νέες κατηγορίες, σχετικές με τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφιερωμένες στην διαφορετικότητα (DIVERSITY) και το αστικό τοπίο (URBAN SPACES).

Οι καλεσμένοι του 7ου TAF

  • Η ΕλληνοΙταλικής καταγωγής Alexia Melocchi, διεθνώς αναγνωρισμένη παραγωγός με έδρα το Λος Άντζελες, οργανωτικό μέλος του L.A. Greek Film Festival.
  • Ο Έλληνας Τάσος Κότσιρας, αναγνωρισμένος σκηνοθέτης animation και CEO στην εταιρεία Nurbs Productions.
  • Ο Ελληνοκύπριος Μιχάλης Καλοπαίδης, Executive Producer στην εταιρεία “Zedem Media” το πιο διάσημο στούντιο animation στην Κύπρο.
  • Ο Piotr Michalowski, βραβευμένος Πολωνός συνθέτης.
  • Ο Ιρανός Ashkan Rahgozar, ιδρυτής και CEO του “Hoorakhsh studios”, ένα από τα καλύτερα στούντιο animation στο Ιράν.
  • Ο Harry Ravelomanantsoa από το Κέιπ Τάουν, ο οποίος εργάζεται ως Technical Software Sales Specialist στην εταιρεία “Toon Boom Animation”.

Η κριτική επιτροπή του 2ου Balkan Animation Forum:

  • Ο Αμερικανός Theodore “Teddy” Grouya σκηνοθέτης και παραγωγός, Ιδρυτής του American Documentary και Animation Film Festival.
  • Η Debra Wootton από την Αγγλία, επιτυχημένη παραγωγός, ιδρυτής και CEO της εταιρείας WEBRA multimedia.
  • Ο Native American Glen Beaudin ο οποίος ζει και εργάζεται στην Γερμανία, ηθοποιός, συγγραφέας, CEO στην εταιρεία “Craft Initiative Agency”. 
  • Ο Ισπανός Federico Vallarino, ιδρυτής και Creative Director της εταιρείας Vallaround και Sales Agent & Business Developer στην εταιρεία “Toon Boom”."

TAF 7 awards

“Ecorce” - Samuel Patthey

Image
Golden Octopus

“Tio” - Huan Medina

Image
Silver Octopus

“Dans la Nature” - Marcel Barelli

Image
Bronze Octopus

“the night watch” - Julien Regnard

Image
Special Mention

“The Source of the Mountains” - Camille Di Dio

Image
Βραβείο καλύτερης animated ταινίας για παιδιά

“I am a pebble” - Melanie Berteraut

Image
Special mention

“Horacio” - Caroline Cherrier

Image
Βραβείο Storytelling

“Fuelled” - Michelle Hao

Image
Special mention

“Egg” - Chryssa Voudouri

Image
Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας

“All you can eat” - Dimitris Armenakis

Image
Special mention

“Sisters” - Andrea Szelesova

Image
Student award

“Colza” - Victor Chagniot, Camille Broutin, Matthieu Daures, Victoria De Millo Gregory, Maxime Jouniot, Jade Khoo

Image
Special mention

“Sounds between the crowns” - Filip Divjak

Image
Βραβείο κοινού

Βραβεία BAF 2

“Fishbowl(s)” - Δάφνη Ξουράφη

Image
1ο βραβείο

”Mila &Marko” - Dimitar Petrov - ZMEI studios

Image
2ο βραβείο

“My superhero husband” - Mikaela Kakaridi Deligianni & Alex Tagali

Image
3ο βραβείo

FOLLOW US