BAF

2022

BAF 2022

Το 3ο BAF έλαβε χώρα στις 23 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη της Αποθήκης Δ΄. Το Forum ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Ιδρυτή και Διευθυντή του φεστιβάλ Σταύρο Σαββαΐδη. Έπειτα πραγματοποιήθηκαν τα pitches. Φέτος, για πρώτη φορά το BAF είχε Greek focus. Παρουσιάστηκαν και διαγωνίστηκαν έξι εξαιρετικά πρότζεκτ από Έλληνες δημιουργούς.

Συμμετέχοντες

Κατερίνα Καλεντζη // project "Garden of the Dead"

Δημήτρης Αρμενάκης // project "Synthetic Age"

Κλεοπάτρα Κοραή (εκπροσωπώντας το στούντιο Lokey) // project "Lola"

Φαίδρα Δεριζιώτη // project "The weight"

Λουκία Τζωρτζοπούλου // project "Good Friday"

Βραβεία BAF 2022

Lola - Lokey studio

Image
1ο βραβείο

"Synthetic Age" - Dimitris Armenakis

Image
2ο βραβείο

"Garden of the Dead" - Katerina Kaletzi

Image
3ο βραβείo

Η κριτική επιτροπή του 3ου Balkan Animation Forum:

  • Βασιλική Διαγουμά: επικεφαλής Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων του ΕΚΟΜΕ.
  • Dimitar Petrov: καλλιτεχνικός διευθυντής και συν-ιδρυτής του στούντιο Zmei. Το 2017 ήταν στους "30 κάτω των 30" της Forbes Βουλγαρίας και το 2018 έλαβε τον τίτλο "Αναβιωτής κουλτούρας".
  • Debra Wootton: παραγωγός, ιδρυτής και CEO της εταιρείας WEBRA multimedia από το Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Χρύσα Γκούμα: σεναριογράφος και Programmer & Assistant Director του TAF, ως εκπρόσωπος του φεστιβάλ.
Οι κριτές ανέδειξαν τους τρεις νικητές και απένειμαν τα αντίστοιχα βραβεία την ίδια μέρα. Χάρη στην πολύτιμη στήριξη του ΕΚΟΜΕ και της εταιρείας Toon Boom animation, τα νικητήρια project κέρδισαν τόσο ένα χρηματικό ποσό, όσο και άδειες χρήσης για τα προγράμματα Storyboard Pro και Harmony Premium/ Advanced/ Essentials, που ελπίζουμε ότι θα τους φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση των έργων τους.

Το πρώτο βραβείο απέσπασε το πρότζεκτ “Lola” του Lokey στούντιο, κερδίζοντας το έπαθλο των 1000€ και εξάμηνη άδεια χρήσης για premium software της Toon Boom.

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στο πρότζεκτ “Synthetic Age” του Δημήτρη Αρμενάκη, κερδίζοντας το χρηματικό έπαθλο των 500€ και και εξάμηνη άδεια χρήσης για premium software της Toon Boom.

Τέλος την τρίτη θέση κέρδισε το πρότζεκτ “Garden of the dead” της Κατερίνας Καλεντζη, κερδίζοντας εξάμηνη άδεια χρήσης για για premium software της Toon Boom.
Image
Image
Image
Image
Image

FOLLOW US